BinBin Elektrikli Scooter İncelemesi

BinBin Elektrikli Scooter İncelemesi

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında üniversite kampüslerinde, metro durakları çevresinde ve insan trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde hizmet vermeye başlayan BinBin elektrikli scooter paylaşım girişimi, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanında hizmet vererek rakiplerine oranla bir adım öne çıkıyor. Havalimanı içerisinde kiralanabilir scooter sayısı oldukça fazla. Bu da açıldığından beri “çok büyük, yürüme yolu çok fazla” gibi eleştirilere maruz kalan yeni havalimanı içerisindeki ulaşım için iyi bir alternatif çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Güzel bir tasarıma sahip olan BinBin uygulamasını telefonunuza yükleyerek güncel hizmet bölgelerine ve müsait durumdaki scooterlara ulaşabilirsiniz.

BinBin Elektrikli Scooter Ücretlendirme

  • Açılış Ücreti: 1 lira
  • Kullanım süresince her dakika için 50 kuruş
  • Yolculuk ücreti uygulamaya tanımladığınız kredi kartından tahsil edilmektedir.

Çekiliş Var!
Elektrikli Scooter Çekilişi


Açılış ücreti ve dakika ücreti rakiplerine göre daya uygun diyebiliriz. 10 dakikalık bir sürüş için 6 lira ödemeniz gerekiyor. Saatte ortalama 12-15 km hızla gidebileceğinizi varsayacak olursak 2-3 kmlik bir mesafe için 6 lira ödemek gayet uygun. Aynı mesafeyi “sarı taksi” olarak tabir edilen araçların şoförlerine teklif edip, karşılığında alacağınız cevabın bir kaç gününüzü zehir etmesine hiç gerek yok. Üstelik yaşadığınız travmayı nerede bir sarı taksi görseniz tekrar tekrar hatırlamak zorunda da kalmayacaksınız. İşte bu yüzden elektrikli scooterların bu fiyatları oldukça makul.

Yolculuğa Başlama

BinBin uygulamasını indirip kurduktan sonra hesap oluşturuyorsunuz. Ardından harita üzerinden müsait olan araçların yanına giderek kamera yardımıyla aracın üzerindeki QR kodunu okutuyorsunuz. Havalimanındaki araçlar otomatik olarak açılıyor ve aracın üzerindeki power düğmesine basarak artık yolculuğunuzu başlatmış oluyorsunuz. Kampüslerdeki araçlar ise diğer kiralama girişimlerinde olduğu gibi şifreli kilitlere sahip. Kilitleri ekrana gelen kod yardımıyla çözerek sürüşünüzü başlatabiliyorsunuz. Yolculuğunuzu sonlandırmak için ise elekrikli scooterı herkesin erişimine açık olan bir alanda bir direğin ya da ağacın altına kilitleyerek fotoğrafını çekmeniz gerekiyor.

Hangi Scooter Modellerine Sahip?

BinBin’in filosunda birden fazla farklı araç bulunuyor. Xiaomi M365 başta olmak üzere bu modele benzer tasarımlarda başka araçlar da bulunuyor. Tam dolu batarya ile 35 km mesafe gidebiliyor. Tabi menzil bilgilerinin kilonuz ve gittiğiniz yolun eğimiyle değişebileceğini de unutmamanız gerekiyor. Yeri gelmişken araç üzerindeki toplam ağırlığın 91 kg’ı geçmemesi gerekiyor. Bu kilonun üstü kullanıcı sözleşmesine göre yasak kapsamında. Scooterların üzerinde bir zil ve ışık bulunuyor. Arka stop lambası da var (henüz biri tarafından kırılmamışsa).

Neler Serbest Neler Yasak?

BinBin kiralamanız süresince oluşan ve sizden kaynaklanan hataların bedeli tabi ki size ödetiliyor. Bunu sadece araca vereceğiniz zarar olarak düşünmeyin. Mesela 18 yaşın altındakilerin bu scooterları kiralaması ve binmesi yasak. Fakat ülkece “Kullanıcı Sözleşmesi okuma eylemini” susuzluk çektiğimiz halde “ayağa kalkan biri olsa da ondan istesem” kafasında olduğumuz için pek yapmıyoruz. Ne zaman ki susuzluktan halüsinasyon görmeye başlıyoruz o zaman susuzluğun ertelenmemesi gerektiği konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarımız devreye giriyor.

  • Çalınma ve scooter bedeli: 9 bin lira
  • Yanlış biçimde park ve yanlış yere park: 40 lira
  • Kapsama alanının dışına park etme: 40 lira
  • Scooterın tek seferde 24 saatten fazla kiralanması: 200 lira
  • Scooterın kiralayıcı dışında bir başkası tarafından kullanılması: 40 lira

Kendi hesabınızdan kiraladığınız bir scooterı başkasının kullanması yasak. Telefonunuzun şarjı az ise (%20’nin altında) kiralama işlemi yap-ma-manızı tavsiye ediyoruz. Ücretlendirme şarjınız bitip telefonunuz kapandığında da devam eder. Bu tüm firmalar için bu şekildedir. Bu tür bir durumla karşılaşmanız durumunda aracın kodunu alarak müşteri hizmetlerine ulaşın. Tabi önce bir şarj cihazı bulmalı ya da sizinle telefonunu paylaşacak kişinin “nereyi arayacaksınız?” sorusuna karşılık “BinBin scooter müşteri hizmetlerini arayacağım” cevabına ikna olacak birini bulmanız gerekiyor 🙂

Güvenli Bir Sürüş İçin:

Elektrikli scooterlar güzel araçlar fakat kontrolü bir bisikletten biraz daha zor. İlk kez bir elektrikli scooter kullanacaksanız öncelikle boş ve düz bir yolda küçük denemeler yapın. Bir ayağınız aracın üzerinde ve diğer ayağınız yerdeyken kendinizi ileri doğru itip gaz verin. Daha sonra fren yapmayı ve dönüşler yapmayı deneyin. Kask, koruma gözlüğü, gece sürüşleri için reflektif işaretli giyecekler, dizlik ve kolluklar güvenli bir sürüş için tüm muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış kullanıcılardan beklenen ekipmanlar fakat ne yazık ki çantamızda şimdilik bu tür şeylere yer yok.

Uygulama Hataları Hakkında

Harita tabanlı ve bir çok aracın paylaşımı üzerine kurulu bu sistemlerde illaki hatalar oluyor. Hataların olması canınızı sıkmasın. Elektrikli scooter paylaşım firmaları çok yeni ve hepsi kendisini geliştirmeye çalışıyor. Bu tür konularda yapacağınız geri bildirimler çok değerli. Bu sebeple oluşan yazılım hatalarını uygulama üzerinden BinBin’e aktarıp düzeltilmesi için talepte bulunabilirsiniz. Yazılım kaynaklı yaşadığınız maddi kayıpları zaten karşılıyorlar.

Etiketler:

“BinBin Elektrikli Scooter İncelemesi” hakkında 2 yorum

  1. Havaalanında Binbin elektrikli scooter kiralama firmasını görmüştüm fakat oradaki fiyatlar euro üzerinden olduğu için binememiştim. Rengi çok hoşuma gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir