MOBI Elektrikli Scooter İncelemesi

MOBI Elektrikli Scooter İncelemesi

MOBİ ismiyle 9 Mart 2020 tarihinde İstanbul ve Çanakkale’nin bazı bölgelerinde hizmet vermeye başlayan elektrikli scooter paylaşım girişimi, kendi markasını taşıyan iki farklı model elektrikli araç ile sektöre giriş yapmış oldu. Palm, Martı, Dost, Etku (Kapandı), BinBin ve HOP ile rakip olan MOBİ, Çanakkale’de sahil hattında, İstanbul’da ise Büyükçekmece, Küçükçekmece, boğaz hattı, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik ve Ataşehir bölgelerinde bulunuyor. Bir scooter kiralamak için öncelikle akıllı telefonunuzun uygulama mağazasından MOBI’nin Android ya da iOS uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

MOBİ Elektrikli Scooter Ücretlendirme

  • Açılış Ücreti: 2 lira
  • Kullanım süresince her dakika için 60 kuruş
  • Yolculuk ücreti uygulamaya tanımladığınız kredi kartından tahsil edilmektedir.

QR Kodunu Okut ve Yolculuğa Başla

MOBİ uygulamasını telefonunuza indirip kurduktan sonra ekrandaki yönergeleri takip ederek hesap oluşturun. Ardından harita üzerinden müsait olan araçların yanına giderek kamera yardımıyla aracın üzerindeki QR kodunu taratın. Ekranda beliren kod, scooterın kilinin çözmeniz için size gerekli olan koddur. Bu kod ile aracı kilidinden kurtarıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Yolculuğunuz bittiğinde ise herkese açık bir alanda bir elektrik direğinin ya da bir korkuluğun üzerine kilitleyebilirsiniz. Kiralama işlemi bittikten ve aracı kilitledikten sonra bunu fotoğrafla belgelendirip yolculuğu sonlandırmanız gerekiyor.

MOBI Filosu Hangi Araçlardan Oluşuyor?

MOBI scooter paylaşım girişiminde yer alan elektrikli scooterlar aynı markaya ait S1 isimli modelden oluşuyor. MOBI S1 modelinin menzili 50 km.

İlk Kez Kullanırken Dikkat

Bu uyarıyı genellikle yapıyoruz. İlk kez bir elektrikli scooter kullanacaksanız öncelikle boş ve düz bir yolda küçük denemeler yapın. bir ayağınız aracın üzerinde ve diğer ayağınız yerdeyken kendinizi ileri doğru itip gaz verin. Daha sonra fren yapmayı ve dönüşler yapmayı deneyin. 18 yaşından küçüklerin bu araçları kullanması yasak. Ayrıca kendi hesabınızdan kiraladığınız bir scooterı başkasının kullanması da yasak. Ayrıca telefonunuzun şarjı az ise (%20’nin altında) kiralama işlemi yap-ma-manızı tavsiye ederiz. Ücretlendirme şarjınız bitip telefonunuz kapandığında da devam eder. Bu tüm firmalar için böyledir. Bu tür bir durumla karşılaşmanız durumunda aracın kodunu alarak müşteri hizmetlerine ulaşmanız gerekiyor.

Cezalar ve Diğer Ücretler

Kullanıcı hatası sebebiyle oluşan maddi hasarları o esnada kiralama yapan kişi öder. Hizmet bölgesinin dışına çıktığınızda gelen sinyal ve uygulama içi mesajla kullanıcı uyarılıyor ve izin verilen alan içine dönmeden sürüşün bitiremeyeceği iletiliyor. Tek seferde en fazla 24 saatliğine kiralama yapabiliyorsunuz. Bu süreyi geçen kullanım süresi ile kullanım alanı dışı park veya sorun bildirmeden geri getirilmeyen scooterlar çalıntı kabul edilerek scooterın maliyeti aracı geri getirmeyen kullanıcıdan tahsil ediliyor.

  • Çalınma bedeli: 9 bin lira
  • Yanlış biçimde park ve yanlış yere park: 40 lira
  • Kapsama alanının dışına park etme: 9 bin lira
  • Scooterın kiralayıcı dışında bir başkası tarafından kullanılması: 250 lira

Son olarak MOBI uygulaması ve internet sitesi tasarımının uygulamayı ve internet sitesini kullanan ziyaretçilere pek güven vermediğini söyleyelim. Elektrikli scooter paylaşım hizmeti veren diğer girişimlerin siteleri ve uygulamalarından alınacak ilhamla daha modern bir tasarım bu sorunu çözebilir.

Etiketler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir